Kategori : Benzer aramalar: Facebook Akıllı Telefon, Facebook basın toplantısı, 15 Ocak Facebook Basın Toplantısı.



Facebook, 2006 yılında sosyal iletişim alanına girdikten sonra bir çok yenilikle bir çok dev firmayı geride bırakmayı başardı. Dünya üzerinde çok kullanılıyor denilen platformları kapatılacak duruma getirdiği tartışılmaz. Bu başarının altında tabi ki sürekli yenilenme politikası var. En son yaptıkları toplantı ile görüntülü konuşma için Skype ile anlaşma sağlayan ve şuanda bu imkanı sunan Facebook şimdi yeni bir atılım peşinde.

Bugün (15.01.2013) Türkiye saati ile 16.30 yapılacak bir basın toplantısı ile yeni teknolojik atılımını tüm dünyaya duyurması bekleniyor. Herkes şuanda bir akıllı telefon projesi olacağını düşünüyor. Peki neden insanlar Facebook’un akıllı telefon üretimine gireceğini düşünüyor.

2012 yılı itibarı ile Facebook bünyesine daha önce Apple firmasının, iPhone ve iPad üretiminde büyük rol üstlenen çalışanlarını işe aldı. Bu atılımı ile de akıllara gelen ilk seçenek tabi ki akıllı telefon üretimi yapılacağı oldu. İşe alınan bu çalışanların ayrıca görevlerinin mühendislik olması da ihtimalleri güçlendiriyor.

Şuanda tüm beklentiler, HTC ortaklığı ile mutlaka bir telefon piyasaya çıkaracak gözü ile bakılıyor. Henüz kesin bilgiler basın ile paylaşılmamış olsa da bu haberler ile birlikte, taleplerin çok yüksek olacağı gözleniyor.

Facebook firmasının telefon üretiminde HTC ortaklığını tercih etmesi ise tabi ki ayrı bir heyecan katıyor. Çünkü HTC en belirgin olarak özelliği ara yüz ile rakipsiz görünüyor.

Bugün yapılacak olan açıklama ile biraz daha net bilgiler edineceğiz. Bakalım Facebook hayatımıza daha neler katacak.