Kategori :
Son zamanlar çoğu kişi bu konu hakkında soru sormaya başladı. Sitede yorum yazarken avatarı nereden ekleriz veya nasıl görünüyor gibisinden sorular geldi. Bende yazacak yazı arıyordum arkadaşlar buna vesile oldular.
Gravatar wordpress ve benzeri platformlarda yani üyelik zorunluğu olmayan platformlarda kullanılan avatar sistemidir. Hemen kısaca bir açıklama yapayım.
Gravatar.com adresine girip mail adresinizle üye oluyorsunuz. Maile adresimizi onayladıktan sonra profilinizden yorumlarda görünmesini istediğiniz avatarı yüklüyorsunuz. Artık bu blogda ve gravatar sisteminin bulunduğu diğer bloglarda gravatara kayıt olurken kullandığımız e-posta adresiyle yaptığımız yorumlarda avatarımız yorumumuzun yanında görünecek.
Gravatar ne işe yarar, özellikleri nedir, neye dikkat etmeliyiz?
  • Üyelik ücretsizdir.
  • Yazıların altında yorumların yanında farklı resimler görünür, hoş olur
  • Avatar da aslında nickname (lakap, kullanıcı adı) gibi bir nevi farklılık, ayırt edici unsurdur.
  • İnternetteki herhangi bir resmin adresini girerek gravatar olarak belirleyebiliriz, veya kendi bilgisayarımızdan bir grafiği yükleyebiliriz. Resmimizi yükledikten sonra resmin türünü seçiyoruz, normal bir resimse “G” türünü seçmeliyiz. Ek olarak, Gravatar yüklediğimiz grafiğin boyutu büyükse kırpma yapmamıza imkan veriyor.
  • Gravatara yüklediğimiz avatarlar 80×80 boyutlarına çevrilir, eklediğimiz resmin mümkün olduğunca kare olmasına dikkat etmeliyiz. Yoksa resimde bozulmalar olabilir.
  • Bu gravatar sistemi olan bloglarda avatarımızın görünmesi için yorum yaparken gravatara kayıt olurken aldığımız e-posta adresini kullanmamız gerekir.