Kategori :


Bilindiği üzere birçok internet sitesi yasaklandı. Ama bu sorunu aşmak çok kolay. Yeni internet yasasıyla birlikte kurulan internet kurulu çalışmalarına başladığından beri internet siteleri arasından özellikle paylaşım siteleri ve bahis sitelerine ulaşımlar engelleniyor. Bu kurul olmadan öncede zaten mahkeme kararları yüzünden birçok büyük sitede bu yasaklamalardan nasibini almıştı.

Mesela wordpress.com, divxplanet, torrentturk, divxforever hala aktif olarak engellenen sitelerden birkaçı. Birazdan anlatacağım ayarları yaptığınız taktirde bu sitelere ulaşımda artık sorun yaşamayacaksınız. Çoğu adsl üyesi ttnet kullandığı ve ttnet’in dns serverlarından internete bağlandığı için engellemelerden etkileniyor. Biz şimdi dns sunucumuzu değiştireceğiz ve böyle bir sorunumuz kalmayacak.

İlk önce ağ bağlantılarımı açıyoruz. Buradan sol menüdeki ( ağ görevleri ) ağ bağlantılarını görüntüleye tıklıyoruz. Karşınıza bilgisayarınızda kurulu ağların listesi çıkacaktır.



Bu ekranda kullandığımız ağı sağ tıklayıp özellikler ekranını açıyoruz. ( kablosuz kullananlar kablosuz ağ bağlantısını, ethernet kablosuyla bağlananlar yerel ağ bağlantısını tıklamalıdır. )



Karşınıza çıkan bu ekrandan resimde olduğu gibi internet iletişim kuralları ( tcp/ip ) protokolünü seçip özellikler butonuna tıklıyoruz. Karşımıza aşağıdaki resimdeki gibi bir ekran gelecek.



Sizin ekranınızda gelen ayarlarda dns sunucusu adresini otomatik al seçili olmalı. Yapmanız gereken şey aşağıdaki dns sunucusu adreslerini kullan seçeneğini seçip, dns adresleri olarakta 4.2.2.2 ve 4.2.2.3 ‘ü yazmanız. Yani bir üstteki resimde gözüken ayarların aynısını yaparsanız amacımıza ulaşmış olacağız. Ek olarak 222.67.222.222 ve 222.67.220.220 'ı kullanabilirsiniz.

Bu ayarları yaptıktan sonra, tamam butonlarına tıklayarak tıklayarak karşımıza gelen ekranları kapatıyoruz. Şu andan itibaren yasaklı bütün sitelere erişebilir hale gelmemiz lazım. Eğer ayarları doğru yaptığınız halde hala sitelere erişemiyorsanız, bilgisayarınızı ve modeminizi yeniden başlatmayı deneyin.