Kategori :


Bu aralar çok yoğunum yorumlara dahi cevap vermeye fırsat bulamıyorum. Lütfen kusura bakmayın. Daha önceki yazılarımdan birinde blogger'a mini forum kurmayı anlatmıştım. Bu yazımda anlatacağım yöntemle bloggerı bütünüyle bir forum olarak kullanabilirsiniz.

Forumu, blogunuzda iki farklı şekilde oluşturmanız mümkün. Yazıda, iki farklı yöntemin açıklamaları adım adım sıralanmıştır.

1- Tamamen foruma dönüştürülmüş blog: Forum blog örneği
2- Forumu blogun statik sayfalarında görüntülemek.

Şimdi bu birinci yöntem blogunuzu tamamen forum olarak kullanmanız için. İkinci yöntem ise hani blogumuza alt sayfa ( Hakkımda, iletişim vb. ) oluşturuyorduk ya, forumu o bölümlerden birine koyabiliyoruz.



1- Tamamen Foruma Dönüştürülen Blogger/Blogspot

- Blogunuzu tamamen foruma dönüştürmek istiyorsanız bu yöntemi kullanabilirsiniz. Yeni bir forum oluşturmak için Nabble - Free Forum adresini ziyaret edin.
- Forum Name (forum adı) ve description (açıklama) kısımlarını doldurup create forum tuşuna bastıktan sonra açılan pencereden alt forum konularını oluşturabilirsiniz.
- Ayrıca, options (özellikler) menüsünden forumun dış görünümünü, yazı karakterlerini ve kullanıcı yetkilerini düzenleyebilirsiniz. Anlaşılmayan kısımlar olursa yorum yazın.
- Formunuzu hazırladıktan sonra sağ üst köşede yer alan embedding options (katıştırma seçenekleri) seçeneğine tıklayın ve yeni açılan sayfadan blogda kullanacağımız javascript kodunu not edin.

- Blogger oturumunuzu açın ve öncelikle temanızın yedeğini alın. Temanızda yer alan iki body kodu arasındaki tüm kodların yerine:

<body>......</body>

- Forum oluşturmak için not ettiğimiz katıştırma kodunu (embedding javascript code) yerleştirin.

Örnek:

<body><a id="nabblelink" href="http://n3.nabble.com/Forum-Ad-f213009.html">Forum Adı</a><script src="http://n3.nabble.com/embed/f213009"></script></body>

ve temanızı kaydedin. Blogger forum siteniz oluşturulmuştur. Şimdi ikinci yönteme geçelim.

2- Forumu blogun statik sayfalarında görüntülemek

İkinci yöntem ile blogunuzda oluşturabileceğiniz statik sayfalara forumu iliştirebiliriz. Bunun için yapmanız gerekenler.

- Statik sayfa oluşturma. blogger'in yakın zaman önce hizmete sunduğu sayfaları düzenle özelliği ile statik bir sayfa oluşturun ve yayınlayın. Örnek:

http://blogadiniyaz.blogspot.com/p/blogkaan-forum.html

- Yerleşim, Gadget Ekle yolunu izleyin açılan pencereden HTML/JavaScript Ekle seçeneğine tıklayın. Nabble - Free Forum sitesinden aldığınız Embedding Javascript kodunu içerisine yapıştırın. Kaydedin.

- Yeni oluşturduğunuz Gadget'i Blog başlığının altına sürükleyin. Menü kullanıyorsanız menülerinizin altına da sürükleyebilirsiniz.

Not: Eğer Gadget'i Başlık altına sürükleyemiyorsanız, temanızda ufak bir değişiklik yapmalısınız. Temanızda:

<b:section class='header' id='header' maxwidgets='1' showaddelement='no'>

kodunu aratın. Bulduğunuz kodda, maxwidgets='1' kodunu maxwidgets='2' ile değiştirin ve son adım olarak temanızı kaydedin.