Kategori :


Ben dahil herkesin aklından böyle bir soru geçmiştir. Acaba ne sitesi kursam, ne hakkında yazsam, nasıl bir site açsam tutar, ne hakkında yazsam da sıkılmasam. Webmaster forumlarından birinde gezinirken bu sorulara cevap verebilecek bir makaleye rastladım. Sonuna kadar okudum ve bayağı açıklayıcı bir yazı olduğuna karar verdim. Hemen akabinde sizlere de yararlı olacağını düşündüğüm bu makaleyi paylaşmaya karar verdim. İşte site kurarken dikkat edilmesi gereken konular başlığı altında bütün bu sorularınıza cevap bulabileceğiniz o makale.

1- Siteyi devam ettirebilecek, ileriye taşıyabilecek enerjiye sahip olma. Enerji herşeydir. Bu enerjiyide sadece istediğiniz bir işi yaparsanız kazanabilir ve devam ettirebilirsiniz. Her zorluğa bu enerji sayesinde dayanabiliriz. Hayatın her alanında bu geçerlidir.

2- Bilgi ve becerimize göre bir işi istemeliyiz. Başarılı olmak için bu şart. Cüce birinin basketbol takımına girmesi ve bunu devam ettirebilmesi imkansız denecek kadar zordur. Sevdiği için yılmaz, her zorluğa katlanabilir ama başarılı olabilirmi? Bu enerjiyi hem sevdiği hemde becerebildiği bir işte kullansa başarıyı yakalar. Webmaster dünyasındada bu örneği şöyle açıklayabiliriz. Bir konuyu sevebiliriz ve onunla ilgili bir site açıp devam ettirebilecek enerjiye sahip olabiliriz.

Ancak bu popüler bir konu olabilir ve devlerle rakip olabiliriz. Siteyi devam ettirebiliriz çünkü yapmaktan hoşlandığımız bir iştir ama kadroya girmediğimiz için (ilk sayfada çıkmadığımız için) fazla hayranımız, isteyenemiz olmaz. Bu nedenle para da kazanamayız. Bu sebeple bir işe başından dev olarak başlamalıyız. (o iş hakkında bilgi, beceriye sahip olmak) Dev olarak başlamışsak devler arasında kendimize yer edinebiliriz.

3- Ne kadar kazandırırsan o kadar kazanırsın. Sevdiğimiz, bilgi ve beceri sahibi olduğumuz bir konu başkaları için önem teşkil edecek bir konu olmayabilir yada az önem teşkil edebilir. O konunun en iyilerinden olduğumuz için gene kazanırız. Sermayemizi ilgilendiğimiz, bilgi ve beceri sahibi olduğumuz konulara yatırmalıyız.