Kategori : Benzer aramalar: Lazer klavyeli telefon, iPhone 5 lazer klavye.



Her geçen gün gelişen teknoloji dünyası bizleri şaşırtacak birçok ilke imza atıyor. Özellikle mobil dünyada değişenler ağzımızı açık bırakabiliyor. Her geçen gün, yeni çıkacak ürünleri heyecanla beklerken biraz da geleceği bekliyoruz. Özellikle iPhone 5 ile gelecek diye duyduğumuz “laser keyboard” herkesi meraklandırmıştı. Ancak öyle bir şey olmadığını iPhone 5’in duyurulduğu zaman öğrenmiştik.



“Laser keyboard” yani lazer klavyenin ne olduğunu yukarıda bulunan fotoğrafa baktığınızda anlamışsınızdır. Lazer sistemi desteğiyle bir yüzeye klavye yansıtılıyor. O yüzeye yaptığımız bir hareket ile klavyenin tuşlarını kullanabiliyoruz. Geçmiş yıllarda sadece filmlere konu olan bu olayın yakın zamanda gerçekleşmesini bekliyoruz. Ancak yüksek mP kameralar ve işletim sistemlerinin oyunları bir kenara atmadığı sürece bunun için daha bekleyecek gibiyiz çünkü bu tür pek önemli olmayan ve geliştirilmesi kolay olan şeyler ileriye saklanabilir. Lazer klavye gibi teknoloji devrinde çağ atlatacak bu hamle hem o markanın adına hem de tüm dünyanın adına atılmış büyük bir adım olacaktır.

Özellikle son günlerde çıkması beklenen S4’ün böyle bir sürpriz yapacağı bekleniyor ancak biz S5’lere veya Note3’lere böyle şeylerin kalacağını düşünüyoruz. “Laser keyboard” çalışma şekli ise basit bir mantığa dayanıyor. Şekillendirilmiş lazer veya ışığın herhangi bir yüzeye yansıması ile herhangi bir noktaya basınç uygulandığı zaman telefon sisteminin bunu algılaması. Ancak yapımı bu kadar basit olur mu orası tartışılır.