Kategori : Blogger'da Adsense Reklamları Nasıl Yayınlanır?
Yine Google'ın bir servisi olan Adsense, website sahiplerinin Adwords aracılığıyla ekledikleri site reklamlarını sizin sitelerinizde görüntülemenizi sağlayan ve bu sayede para kazanmanıza olanak tanıyan ücretsiz bir reklam servisidir.

Çoğu blog yazarı belli dönemlerden sonra daha profesyonel adımlar atarak bloglarından para kazanmak ister ki buna ben de dahilim. Şu an benim de aktif olarak görüntülenen reklamlarım mevcut.

Yalnız bazı sorunlar var ki reklamların görüntülenmesine engel oluyor.
Blogger'in html paneli adsense kodlarını direk eklemeye izin versede reklamlarınız görüntülenmiyor. Ya da bir çok kullanıcı başlarda karışık gelen kumanda paneline kodları eklemekte zorlanıyor.
Burada anlatacağım birkaç adımla bloglarınıza adsense kodlarını nasıl kolay bir şekilde ekleyebileceğinizi göstereceğim.

Google adsense kodlarının elinizde hazır olduğunu varsayarak anlatıma başlıyorum.

1. Adım : Blogger Adsense Kod Çevirici Araç ile adsense panelinden aldığınız kodları aşağıda gösterildiği gibi kolayca çevirin.
Kodlar üst kısımdaki alana yapıştırdığınız anda kendiliğinden çevirilecektir. Eğer çevirme işlemi gerçekleşmezse alttaki boş alana bir kere tıklamanız gerekebilir.

Adsense kodları nasıl çevirilir?

2. Adım : Blogger'a gidin ve kodları ekleyeceğiniz blogun html panelini açın (html paneline; kumanda paneli ➜ blog adı ➜ şablon ➜ html'yi düzenle kısmından ulaşabilirsiniz). Burada sizlere kodları yazı başlığının altına ve konu sonuna nasıl ekleyebileceğiniz anlatacağım.

Adsense reklamlarını yazı başlıklarının altına eklemek için aşağıdaki kodu bulun ve hemen altına 1. adımda çevirdiğiniz kodları ekleyin.

<div class='post-header'>

Adsense reklamlarını yazılarınızın sonuna eklemek için aşağıdaki kodu bulun ve hemen üzerine çevirdiğiniz kodları ekleyin.

<div class='post-footer'/>

Reklamları sağa, sola veya merkeze konumlandırmak içinse aşağıdaki gibi bir yerleşim yapmanız gerek.

Sola;
<div style="float:left;">
Adsense kodları buraya gelecek
</div>

Sağa;
<div style="float:right;">
Adsense kodları buraya gelecek
</div>

Merkeze;
<div style="text-align:center;">
Adsense kodları buraya gelecek
</div>

Reklamların ana sayfada görüntülenmemesini istiyorsanız sadece yazı sayfalarında görüntülenecek şekilde düzenlemeniz de mümkün. Bunun için kodlarınızı aşağıdaki gibi ekleyebilirsiniz.

<b:if cond='data:blog.pageType == &quot;item&quot;'> 
Adsense kodları buraya gelecek
</b:if>

Yerleşimler hakkında örnek isterseniz bu konunun en üst kısmına bakabilirsiniz. Konu resmi ve hemen sağında adsense reklamı bulunuyor. Adsense reklamını gösterdiğim gibi sağa yasladım ve konu resmini sola aldım. Sizlerde bu şekilde yerleşim şekillerini araştırarak hem kazancınızı arttırabilirsiniz hemde blogunuzun görüntüsünü bozmamış olursunuz.

Konuyla ilgili hazırladığım kısa anlatım videosu ise aşağıdadır. İyi seyirler, bol kazançlar...