Kategori :
Minecraft

Minecraft'a yeni başlayan oyuncuların çoğu bunu araştırmakta hatta geçen günlerde bende araştırıyodum vede buldum yapmanız gerekenleri size anlatıcağım.

GEREKLİ PROGRAMLAR
1•Minecraft'ın kendi sitesine girip download bölümünden  minecraft_server.1.6.2.exe indirin ve bir klasör açıp içinde kurun.
2•Hamachi en önemlisidir googleye yazıp bulabilirsiniz.

KURULUM
1•Minecraft_server.1.6.2.exe'yi çalıştırıyoruz ve belli bir süre 2-3 dk hiç ellemiyoruz sonra yüklenme durduğunda yazı yazma yerine "stop" yazıyoruz.
2•Ardından klasördeki dosyalardan serveri buluyoruz.  (2 tane vardır PROPERTİES yani tam metin belgesi olanı açmıyoruz diğerini açıyoruz.)
3•Ardından Hamachi'de IP adresinizin yazdığı yere sağ click yapıp "IP v4 Adreslerini Kopyala" seçeneğini seçip server dosyasındaki "server-ip=" kısmına yapıştırıyoruz.
4•Online mode yazan yere false yazıyoruz.
5•Pvp birbirinize vurma açmak isterseniz true yapabilirsiniz max-players=20 yazan kısım kaç kişinin gireceğidir dursabile sıkıntı olmaz.
6•Serveriniz Kurulmuştur kapatıp kaydet "server-ip="  ye yazdığınız ıp ile doğrudan bağlanıp girebilirsiniz. ( Hamachi Etkin Olmalıdır.)
7•Arkadaşlarınızın Serverinize girebilmesi için hamachide bir ağ kurup arkadaşlarınızın bağlanıp "server-ip="  ye yazdığınız ıp ile doğrudan bağlanıp girmesi gerekir.

YA PEKİ LAG SORUNU :(
Tek kişi oynarken bile fark ettiyseniz.Ağaç lagdan kesilmez vb. olaylar çok olur bununda kolayı var.Bir metin belgesi açıyorsunuz, altta verdiğim kodu ona yapıştırıp, Minecraft_Server.exe Yazan kısımı alıp Server dosyanızın adını değiştirin. farklı kaydet diyip Metin belgesinin sonuna .bat ekleyin(örneğin ve boşluk olmamalı! Yeni metin belgesi.bat)olarak kaydedin. ve alttaki
Xms1024m -Xmx1024m 1024'ler ramı değiştirerek oyunu rahatlatabilirsiniz ancak 1024 bile oyununuzu hızlandırır.(1024'ü 2'ye katlayarak güçlendirebilirsiniz ancak gerek olduğunu düşünmüyorum.
Alttaki kodu ekleyin .bat dosyasına:
javaw -Xms1024m -Xmx1024m -jar "Minecraft_Server.exe"
İşlem hazır Serveriniz hazır lag sorunu yoktuk. iyi oyunlar

Benzer Aramalar:Minecraft Hamachi ile server kurma,Minecraft server kurma,Minecraft arkadaşlarla survival oynama,Minecraft Kendi serverini kurma,Minecraft Özel server kurma,Minecraft Sw nasıl kurulur,Minecraft