Kategori :
WordPress blogumuzda dinlediklerim, izlediklerim, resimler vb. kategoriler vardır. Takipçilerinizi sıkmamak için bu kategorilerdeki yazıları anasayfada çıkmasını engelleyebilirsiniz. Bu kategorileri bir kaç kod yardımı ile gizleyebiliriz. Bu kodu eklediğiniz takdirde o kategorideki yazılar ana sayfanızda gözükmeyecektir.
Önemli Not: Bu işlemi yapmadan önce functions.php dosyamızın yedeğini almayı unutmayalım. Çünkü functions.php dosyası en ufak bir değişiklik halinde bozulmaya yatkın bir dosyadır.
Aşağıdaki kod kategori gizleme kodudur. Aşağıdaki kodları <?php kodunun altına veya ?> kodunun hemen üstüne ekleyebilirsiniz.
function katgizleme($query) {
if ($query->is_home) {
if (!$query->get('cat')) {
$query->set('cat','-3287,-209,-87');
}
}
return $query;
}
add_filter('pre_get_posts','veyselkKAT');
Koddaki -3287,-209,-87 rakamlar kategori IDleri oluyor. Buralara gizlemek istediğiniz kategorinin ID numaralarını girmeniz gerekiyor. Kategori ID numarasını öğrenmeyi bilmiyorsanız heman onuda anlatayım. WP-admin’de yazılar sekmesinde kategoriler alt sayfası var. Orada sitenizdeki kategoriler bulunur. Bunların üzerine mouse ile gelince tarayıcının sol alt köşesinde bir link çıkacak. Resimdeki gibi o linkten kategori ID numaranızı öğrenebilirsiniz.

kategorid