Kategori :

Samsung atağını sürdürüyor. Geçen süreçte piyasaya sürdüğü akıllı telefonlar ile piyasada bir hayli büyük pay sahibi olan şirket, özellikle Galaxy s4 ile yeni bir çıkışın içerisine girdi. Bu çıkış sonucunda eski kullanıcılarını da unutmadığını gösteren bir gelişme oldu. Samsung Galaxy S3 için bugün I9300XXUFME3 isimle 4.2.2 adroid tabanlı yazılım yayınlandı.

Aslında bu gelişme hakkında bir çok söylenti yazılmaya başlanmıştı. Tarih olarak haziran ayı üzerinde durulsada bugün sızdırılan bu bilgi ile güncelleme yayılmış oldu. Peki bu yeni güncelleme ile ne farklılıklar olacak? Asıl merak konusu gelişmelerin neler olduğu.

Alınan bilgilere göre şu yenilikler olacak;

1- Ekran kilidi kısmında bulunan saat artık isteğinize göre boyut seçenekleri ayarlanabilecek.
2- Android 4.2 de bulunan DayDream eklenmiş.
3- Özellikle görsel olarak yeni bir bildirim ekranı hazırlanmış.
4- Son çıkan Samsun Galaxy s4 tarzında bir arayüz tasarımı yapılmış.
5- Tree D yani 3d arkaplan özelliği ve renk değiştiren bir galeri sağlanmış.
6- Sürüş modu üzerinde çalışma yer alıyor.
7- Yine son cihazda yer alan ses kontrol özelliği eklenmiş.
8- S-Voice yenilenmiş hali ile karşımıza çıkıyor.

Tüm bu yenilikleri bir araya toplamışlar. Bu gösteriyor ki S4 özelliklerinden bir kaçı artık S3 içerisinde de yer alacak. Özellikle görsel açıdan bakıldığında oldukça S4 benzeri bir tasarım dikkatlerden kaçmıyor. Biraz farklılıklar tabi ki var ama çoğu özellik bizi S4 benzerliği düşüncemizden vazgeçirmeye yetmiyor. Tabi bu güncellemenin henüz Haziran’da çıkması beklenen resmi güncelleme olmadığını belirtmekte fayda var. Yani resmi olarak Samsung henüz yayınlamayı yapmadı.

Fakat bu güncelleme resmi olmasa bile kullandığınızda garanti kapsamını etkilemiyor. Yalnız yükleme sırasında yaşanacak bir sorunda garanti sorunu yaşanması muhtemeldir.

Güncelleme Nasıl Yüklenir?

İlk olarak ROM'u indirip ardından rar dosyasından çıkarıyoruz. Daha sonra bilgisayarımıza Odin 3.04 programını kuruyoruz. Bu program olmadan yapamazsınız. Daha sonra ise Home tuşu + Güç Tuşu + Ses Kısma Tuşuna basılı tutuyorsunuz. Bu şekilde telefonunuz kapanıp indirme moduna geçecektir. Ardından telefonunuzu USB kablo ile bilgisayarınıza bağlıyorsunuz. Bu bağlantı gerçekleştiğinde Odin programında bir bağlantı kurulduğunu görmeniz gerekmektedir. Program ekranında bulunan PDA butonuna tıklıyorsunuz, dosya içinden çıkacak olan "I9300XXUFME3_I9300OJKFME1_HOME.tar.md5" adlı dosyayı ekliyorsunuz. Bunun için Add to PDA demeniz gerekmektedir ve re-partiton bölümünü işağretliyoruz. Son olarak start demeniz ile birlikte kurulum başlamıştır.

Oluşabilecek aksaklıklarla ilgili kısa bilgiler

Telefonunuzu açarken bir sorunla karşılaşırsanız yapmanız gerekenler şunlardır;
Home Tuşu + Güç Tuşu + Ses Açma Tuşuna basılı tutunuz ve Recovery moduna alınız. Bu kod ekranı geldiğinde Wiper/Factory reset göreceksiniz zaten, onu seçiceksiniz. Yalnız bu işlem sonucu dahili hafızada yer alan içerikler ve bilgiler sıfırlanır. İşlemi yaptıktan sonra telefonunuzu tekrar başlatmanız yeterli olacaktır.

Benzer aramalar: Galaxy S3 4.2.2 indir, Android 4.2.2 yenilikleri, güncelleme nasıl yüklenir?