Kategori :

Akıllı telefonlar son kralı Galaxy S4 karşımızda. Bu yazı ile biraz olsun Samsung'un yeni silahını sizlere tanımaya çalışacağız.

Türkiye raflarında henüz 27 Nisan tarifinde satılmaya başlanan ve oldukça fazla ilgi gören telefonun satış hasılatı konusunda S3'ü daha şimdiden solladığı söyleniyor. Telefonun 1999TL ile satışa sunulan ve 16 GB dahili hafızası bulunan modelinin yanında, isteyenler için 32 ve 64 GB hafızalı seçeneklerde mevcut.

İşlemcisi ile oldukça dikkatleri çeken Galaxy Türkiye'de kendi ürettiği ve tam 8 çekirdek olan Exynos 5 Octa'yı tercih ediyor. Fakat isme aldanmayın bu 8 çekirdek aynı anda çalışmıyor. Çalışma stratejileri yüksek ve düşük performansa göre dizayn edilmiş. Yani yüksek performans için 4, düşük performans için yine 4 ayrı çekirdek bulunuyor.

Samsung Galaxy ile başarılan gelişmelerin başında tabi ki ekran düzenlemesi geliyor. Daha önceki modellerde pikseller aralıklı olduğu için eleştiri alan model, bu kez daha etkileyici bir iş çıkarmış. Üstelik bu full hd olan ekran diğer ekranlara göre başarılı olmasının yanında daha az enerji tüketimi yapmaktadır. Ayrıca ekranda dokunmadan dokunmatik ekran özelliği aktif edilmiş. Bu özellik sayesinde artık ekran elinizde eldiven varken bile kullanılır kılınmış.



Eksiklikleri zorla araya araya buluyor. Modelimizde bir FM radyo yer almıyor. Yani aslında o kadar fazla kullanılmayan bir özellik olduğu için tercih edilmemiş. Ama bu ihtiyacınızı yine internet üzerinden gidermeniz mümkündür. O yüzden çok üzerinde durulacağını zannetmiyorum.
Dış görsel tasarımına dikkat çekecek olursak, S3 tasarımına benzer bir görüntü fakat daha büyük bir ekrana yer verilmiş. Daha ince ve hafif olarak dizayn edilmiş. Arka kapak ise önceki modellerden daha dayanıklı olarak hazırlanmış olsa da yine çizilmelerin olabileceği bir tasarım olmuş.

Galaxy s4 ile artık telefonlarınız üst düzey fotoğraf çekme özelliğini de içinde barındırmış olacak. Tam 13 Megapiksel çözünürlüğe sahip ve Full Hd video kayıt seçeneği bulunuyor. Çekimlerinizi kolaylaştırmak için ise sıfır gecikme özelliğine yer verilmiş. Fotoğraflara ayrı bir hava katmak isteyenler için drama çekim modu uygulanmış. Ayrıca bir diğer yenilik ise aynı anda hem arka kamera ile hem de ön kamera ile video kayıt yapılabilmesi.

Tam donanıma sahip ve son teknolojik uygulamalar ile donatılan Galaxy S4 alınabilecek en kullanışlı telefon gibi görünüyor.


Benzer aramalar: Samsung Galaxy S4 video inceleme, Samsung Galaxy S4 incelemesi.Benzer aramalar: